Foto: Henrik Hansson


söndag 25 oktober 2015

Vår nya vän och trotjänare - Katching

Efter en bra start på gymet så gick vi till en helt magisk hotellfrukost - oj vad mycket det fanns. Tänk att mitt när vi satt där så dök Pia upp från Villhemina. Hon hade ändrat sina planer och bokat en natt på Arlanda - roligt att visa L mfl en studievän från Scarborough.

9:10 åkte vi mot Alunda och Mohagets kennel för att hämta hem Katching (döpt efter vår kära vän Kiley-Shae)
Det var tre bröder kvar av sju, dessa skulle hämtas under morgondagen och på onsdag. Vår kille var pigg och busig men efter 10 minuter så somnade alla tre killar i den bädd som fanns i köket, härligt att se.
Resan hem gick helt fantastiskt, jag och Emma satt bak i bilen och när Johanna uppfödaren lämnade över K i vår famn så hände det fantastiska ... Inget gnäll, pip eller annat ledsamt ljud, han la sig i Emmas knä och låg där mer eller mindre hela resan till Valbo. I Valbo tänkte vi äta samt rasta K, det blev att rasta K för kön till maten var enorm vilket gjorde att vi valde att åka vidare.
Efter Valbo låg han i mitt knä och somnade en stund innan vi tillslut gled in på Sågmyravägen 216.
Emil mötte oss och vi gjorde exakt som vi  fått veta att vi skulle göra. Släppte ut K på gården för att låta honom göra ifrån sig sedan bär vi in honom till buren/hans plats och sedan stannade vi där för att låta honom utforska.
Han/Katching har redan hittat buren som sovplats och mötet med Tiger gick bra.
Vi har mycket att lära när det gäller hans kroppsspråk, men E2&E1 har löst rastningen exemplariskt hittills. 
Vi tar en timme i taget och njuter av valperioden som kommer gå enormt fort. Vips så är han fullvuxen men med ett sinne som om han vore valp, då kommer det bli många tokiga situationer att skratta åt och minnas. Nu gäller det att njuta.

   Bröderna, Katching i mitten
   Eric och mamma Mandy
   Började bra och mysigt
    Fortsatte lika mysigt
   Paus i Valbo
   Trött
   Hemma i Ullivi
   Kissade för första gången hos oss ;-)
   På plats i buren
   Kommer bli toppen
   Vällingsdax
    Tiger åt sin mat samtidigt
   Lös ute en stund - härligt
De slocknade båda två i vårt rum när klockan var 19:30, Tiger i sängen och Katching i sin bur. De sover fortfarande och nu är klockan 21:20 :-)

1 kommentar:

L8 sa...

Hmmm Emma ser så nöjd ut, vad kan det bero på trå? ;) ;)

Ser övermysigt ut!